Első nap!

Hat napban a Világ teremtéstörténete. Hat csodálatos nap a Kezdetektől-Napjainkig!

Mózes kezdi tanítani népét! A „Kezdetekben”, mondja, de vajon mindenki megértette ott a hegy lábánál? A hétköznapi életük ismeretei elégségesek voltak, hogy tudják, mit jelent a Föld, a levegő, a víz, a sötétség, a fény, hogy a fényhez a nappal tartozik és a sötétséghez pedig az éjszaka, a „világítók” a nagyobb és kisebb, valamint a csillagok?!

Amit biztosan nem tudtak, hogy a Föld fokozatos lehűlésével lassan megszilárdult a legkülső öv, amit kéregnek fognak hívni. Ennek a kéregnek volt a legkisebb sűrűsége, ami befelé a föld középpontja felé egyre sűrűbb és nehezebb kőzetolvadékokban, majd a szilárd magban nyilvánul meg.

A kéreg megszilárdulása nem úgy történik, mint a víz-jég átalakulása, hanem kirobbanó, fénylő, félelmetes vulkáni tevékenységeket képzeljetek magatok elé. Hatalmas hegyek képződnek a „mélység színén”. Ezek a megszilárdult kéregdarabok lesznek a majdani kontinensek legősibb központi építőkövei. https://youtu.be/vwCGv64plOM

Az így keletkezett területeket sokféle elnevezéssel ismerjük, de legegyszerűbben, az élővilágot megelőző időnek nevezzük.

Ott táborozunk a Szináj-hegy lábánál és, ha feltekintünk a hatalmas sziklák, a csúcs felé (ami történetesen, kétszer magasabb, mint a mi Mátránk, 2285 méter), senki nem sejti, hogy Mózes, akkor és ott, a teremtéstörténet első napjának megszilárdult kövein kapaszkodik fel.